Αρχική » 2023 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2023

Ιστορικό

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ- ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ...ΒΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου το απόγευμα το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του για τους γονείς των μαθητών και μαθητριών της Α ‘ Δημοτικού. Με οδηγούς και εμψυχώτριες τις εκπαιδευτικούς κ. Παπαδοπούλου Σοφία και Παλτίδου Μαρία οι γονείς των παιδιών μας βημάτισαν πάνω στους βασικούς άξονες του προγράμματος και ασχολήθηκαν με βιωματικές δράσεις με στόχο πάντα την βελτίωση του ενδοσχολικού κλίματος αφού οι γονείς είναι σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης αυτού του κλίματος, έστω και χωρίς φυσική παρουσία στον χώρο. Η πλειοψηφία των γονιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου και απόλαυσαν τις  δράσεις αλλά και την όμορφη παρέα. Τα Βήματα για την Ζωή συνεχίζονται και θα φτάσουν και τις άλλες τάξεις μας!

THANKSGIVING ΣΤΟ 20ο ΕΥΟΣΜΟΥ

Το “Thanksgiving” ( Ημέρα των Ευχαριστιών) που γιορτάζεται στην Αμερική την 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου, δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου για φέτος, γιορτάσαμε κι εμείς με την Ε’ και Στ’ Τάξεις του σχολείου μας. Τα παιδιά τις προηγούμενες μέρες  ασχολήθηκαν με το θέμα της γιορτής με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών  Αγγλικής, κ. Καλαμπαλίκη  και κ. Τσιαδήμου. Η μικρή μας γιορτή έγινε τις δυο τελευταίες ώρες και περιλάμβανε ένα αναστοχασμό του νοήματος της γιορτής και ένα γεύμα που μοιράστηκαν τα παιδιά χάρη στην ευγενική προσφορά των γονέων των δυο τμημάτων. Αφού, λοιπόν, μιλήσαμε για όλα αυτά που αισθανόμαστε ευγνώμονες, γευτήκαμε τα υπέροχα εδέσματα που ετοίμασαν μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά: κολοκυθόσουπα, πουρέ γλυκοπατάτας, καλαμπόκια, κάστανα, πίτσες, πίτες( μηλόπιτα, κολοκυθόπιτα, τυροπιτάκια.α) κέικ, χυμούς , brownies και άλλα πολλά!!! Ήταν μια ωραία ευκαιρία να φέρουμε τα παιδιά σε μια πιο ρεαλιστική επαφή με την κουλτούρα και τα πολιτιστικά στοιχεία των χωρών των οποίων τη γλώσσα μαθαίνουμε και να δημιουργήσουμε μαζί εμπειρίες και ωραίες αναμνήσεις!

Ευχαριστούμε όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία αυτής της μικρής γιορτής!

 

 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το αγαπημένο σύνθημα των φοιτητών του Πολυτεχνείου: ” Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία!” αντήχησε και πάλι στις τάξεις του 20ου Δημοτικού Ευόσμου, αφού είναι και των μαθητών μας αγαπημένο!

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 τα παιδιά θυμήθηκαν την επέτειο του Πολυτεχνείου και γιόρτασαν ανά τάξη την γιορτή αυτή της Δημοκρατίας. Τα παιδιά μας ζωγράφισαν, τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα και με την βοήθεια των δασκάλων τους γνώρισαν τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου για την Δημοκρατία στην χώρα μας.

Martinstag- Η Γιορτή του Αγίου Μαρτίνου στο Σχολείο μας

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γερμανικής Γλώσσας τα παιδιά της Ε’ τάξης του 20ου Δ.Σ Ευόσμου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους των Γερμανικών κ. Λαζαρίδου Σταυρούλας πραγματοποίησαν το έθιμο με τα φαναράκια του Αγίου Μαρτίνου που γιορτάζεται στα σχολεία της Γερμανίας. Το έθιμο αυτό τηρείται  στην Γερμανία για να τιμηθεί το φιλανθρωπικό έργο του Αγίου Μαρτίνου. Τα παιδιά γνώρισαν το έθιμο και το σχετικό λεξιλόγιο και διασκέδασαν φτιάχνοντας τα παραδοσιακά φαναράκια!

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ-ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ- ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ

Με την ευγενική και εθελοντική υποστήριξη και επίβλεψη της εκπαιδευτικού κ. Σοφίας Παπαδοπούλου, υπεύθυνης του τμήματος Ένταξης του 8ου Δ. Σ Ευόσμου και στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψυχοκινητικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης των μαθητών και μαθητριών μας ξεκίνησε και υλοποιείται φέτος στο Σχολείο μας το Πρόγραμμα Βήματα για τη Ζωή που στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να μάθουν να συνεργάζονται, να επιλύουν ειρηνικά τις διαφορές τους, να διαχειρίζονται τον θυμό τους κ.α. Απώτερος στόχος μας η αρμονική σχολική ζωή και η καλύτερη ενσωμάτωση των παιδιών μας στο κοινωνικό σύνολο. Το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη στην Α’ τάξη και επεκτείνεται άμεσα την Β’ τάξη αλλά και στις υπόλοιπες τάξεις( μέσω της διάχυσης καλών πρακτικών από εκπαιδευτικό σε εκπαιδευτικό).

Με τα Βήματα για τη Ζωή χτίζουμε μια καλύτερη ζωή για όλους!

KIDS SAVE LIVES 2023-2024 ΚΑΙ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Συνεχίζουμε κι εφέτος την συνεργασία μας με την Εθελοντική Ομάδα  του KIDS SAVE LIVES. Έτσι την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου είχαμε την πρώτη μας επιμόρφωση για το νέο σχολικό έτος. Συγκεκριμένα, 41 μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης παρακολούθησαν ένα δίωρο διαδικτυακό σεμινάριο θεωρητικής εκπαίδευσης σε θέματα  ΚΑΡΠΑ, διάσωσης και πρώτων βοηθειών. Το πρώτο βήμα για την εκπαίδευση των μαθητών/-τριών έγινε! Σκοπός να μπουν όλοι στον μαγικό και σωτήριο κόσμο των Πρώτων Βοηθειών!

Το Σχολείο μας (Erasmus+ 2021)

ERASMUS + (ερωτηματολόγιο για την διατροφή στ΄αγγλικά)

ERASMUS + Αφή της Ολυμπιακής φλόγας 2016

ERASMUS + ( Famous sports in Greece)

Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Κερδίσαμε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό ”καν’ το ν’ ακουστεί” 2021′