ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός του 20ου Δημ. Σχολείου Ευόσμου θα γίνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. Οι μαθητές θα σχολάσουν στις 9:45 π.μ.

Η γιορτή μας για την λήξη της σχολικής χρονιάς

Στις 12 Ιουνίου και ώρα 6.30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς και αποφοίτησης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου.Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, που ήταν και οι τιμώμενοι της βραδιάς, με την πολύτιμη βοήθεια της κας Έφης Ντίνου και του μουσικού μας κου Νίκου Κούγκα, χόρεψαν και τραγούδησαν σ’ ένα πολύ συγκινητικό μιούζικαλ με τίτλο «ένα καράβι γεμάτο όνειρα». Για την επιτυχία της γιορτής πολύτιμος αρωγός, όπως πάντα, ήταν και ο σύλλογος γονέων του σχολείου μας.Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές από τη γιορτή στο παρακάτω σύντομο βίντεο:

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων από την Γ'τάξη:"Εγώ κι εσύ γινόμαστε εμείς"

Οι μαθητές της Γ’ τάξης και ο δάσκαλός τους κος Σαραφίδης Γιώργος ασχολήθηκαν, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, με ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε τίτλο: « Εγώ κι εσύ γινόμαστε εμείς ». Αφορμή για την ενασχόλησή τους με το θέμα αυτό υπήρξε η ανάγκη και η βούληση των παιδιών να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να προάγουν τη φιλία ως δεσμό αμοιβαίας αγάπης και κατανόησης.Συνεργάστηκαν με την κ. Παπαδοπούλου Σοφία , δασκάλα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και με την κ. Πουγαρίδου Νυμφοδώρα , δασκάλα Εικαστικών του σχολείου μας.

              

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα  εδώ (pdf)

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Θεματικό Δίκτυο "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"

Στα πλαίσια της φετινής συμμετοχής μας στο Διαπεριφερειακό Δίκτυο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η Β’ τάξη με την Κα Λένα ασχολήθηκαν με το θέμα και με τις δράσεις τους δημιούργησαν ένα υπέροχο βίντεο:

 

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν σε σεμινάριο του kids save lives και παίρνουν μάθημα ζωής

Την Τρίτη 7-5 19 οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν σε σεμινάριο ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση),μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων.Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από το kids save lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές που  εκπαιδεύει δωρεάν μαθητές άνω των 10 ετών και εκπαιδευτικούς όλης της Ελλάδας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων. Οι μαθητές μας διδάχθηκαν εύκολα και με ενθουσιασμό τις βασικές δεξιότητες για να σώσουν μια ζωή, εφαρμόζοντας στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν.

  

  

   

και ένα χαρακτηριστικό βίντεο

Η δράση αυτή του σχολείου μας δημοσιεύτηκε και στο site  infoKids.gr Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Διάκριση μαθητών του σχολείου μας σε διαγωνισμό ορθογραφίας.

Οι μαθητές Κούκνας Γιώργος(Ε‘), Χλούζας Στέλιος(Ε΄),Σαββίδου Μάρθα(ΣΤ΄) συμμετείχαν σε διαγωνισμό ορθογραφίας, στα πλαίσια του 24ου Φεστιβάλ Παιδείας του δήμου μας.Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πολιτιστικό κέντρο την Δευτέρα 6-5-19. Οι τρεις μαθητές αναδείχτηκαν πρώτα σε ενδοσχολική αξιολόγηση, συμμετείχαν στους ημιτελικούς ανάμεσα σε 17 σχολεία με 45 μαθητές, πέρασαν και οι τρεις στον τελικό μαζί με άλλους 17 και τελικά κατέλαβαν την θέση(η Σαββίδου Μάρθα η οποία αρχικά ισοβάθμισε στην 3η) και την θέση(Κούκνας Γιώργος). Πολλά συγχαρητήρια παιδιά!!!!

  

 

ERASMUS + (ερωτηματολόγιο για την διατροφή στ΄αγγλικά)

ERASMUS + Αφή της Ολυμπιακής φλόγας 2016

ERASMUS + ( Famous sports in Greece)

Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30