Αρχική » Erasmus+

Αρχείο κατηγορίας Erasmus+

Ιστορικό

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) στο σχολείο μας (9-6-2022)

Την Πέμπτη 9-6-2022, στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 πρόγραμμα του σχολείου μας και των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται κατά περιόδους, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε κλιμάκιο από το Ι.Κ.Υ. που ήρθε από την Αθήνα  για τον οικονομικό και ποιοτικό έλεγχο του Erasmus+προγράμματος μας με τίτλο Games in Europe – an endless story. Ο (επιτόπιος) έλεγχος κράτησε περίπου 5,5 ώρες και θα συνεχιστεί (ασύγχρονα) τις επόμενες μέρες (κυρίως σε ότι αφορά τις δραστηριότητες μάθησης/κατάρτισης και διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο).
Στον ποιοτικό έλεγχο που απεικονίζεται ο δείκτης υλοποίησης των προβλεπόμενων στόχων και κατά συνέπεια εγκρίνεται η χρηματοδότησή μας, προβάλαμε εκτός των άλλων και τα δύο παρακάτω links, όπου θα βρείτε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, καθώς και μία σειρά παιχνιδιών-ασκήσεων (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δημιουργήθηκε από το σχολείο μας) με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν μικροί και μεγάλοι:
Για την Παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος
ο Διευθυντής του σχολείου

Πατεράκης Αριστείδης

''Ημέρα χωρίς τσάντα'' στο σχολείο μας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο σχολείο μας η ”μέρα χωρίς τσάντα”, στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Games in EUROPE”. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε πέντε ομάδες των 24 με διαφορετικές ηλικίες, πέρασαν από πέντε σταθμούς εργασίας. Οι τρεις πρώτοι αφορούσαν δράσεις και παιχνίδια για κάθε μία από τις χώρες-εταίρους μας , ο 4ος ηλεκτρονικές δραστηριότητες για όλες τις χώρες και ο τελευταίος παραδοσιακά παιχνίδια των χωρών αυτών.

Δείτε μερικές ενδεικτικές δράσεις από την ημέρα αυτή:

1ος Σταθμός: Κύπρος

    

          

2ος Σταθμός:Ουγγαρία

   

   

   

3ος Σταθμός :Πορτογαλία

     

      

4ος Σταθμός: υπολογιστές

5ος Σταθμός Παραδοσιακά παιχνίδια
 
Στους μαθητές μας δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής στο project

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσκληση κατάθεσης οικονομικής προσφοράς για μετακίνηση σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Eramsus+ (Φινλανδία)

Το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ζητά κατάθεση ενσφράγιστων προσφορών για την πραγματοποίηση μετακίνησης στο Tampere (Φινλανδία), στo πλαίσιo του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης –Erasmus+ Δράση ΚΑ2-Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης) με κωδικό: 2015-1-FI01-KA219-009092_2 και τίτλο: Goal, Go on and Lead your team through Europe στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Παρακαλούμε να μας αποστείλετε προσφορά, έως την Τρίτη 20-2-2018 και ώρα 13:00. Η αξιολόγηση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα 13:15. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί από 20/5/2018 μέχρι 25/5/2018 με το περιθώριο μίας μέρας (δηλαδή είτε μέχρι 26/5/2017) και με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) εκπαιδευτικών και τεσσάρων (4) μαθητών.

Η προσφορά πρέπει να περιλαμβάνει:

  1. Οκτώ (8) αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη για το αεροδρόμιο του Tampere ή του Helsinki Φινλανδίας 20/5/2018 και επιστροφή από ένα από τα παραπάνω αεροδρόμια στη Θεσσαλονίκη στις 25 ή 26/5/2018.
  2. Ταξιδιωτική Ασφάλεια.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.hatta.gr/LinkClick.aspx?fileticket=qSZcF4bcnEU%3d&tabid=313&language=el-GR

Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους εταίρους μας στο ERASMUS+, από την ΣΤ τάξη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ετοιμάσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες και τις στείλαμε στα εταιρικά σχολεία. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης δούλεψαν με διάφορα υλικά που έφεραν στην τάξη, με πολύ μεράκι και εορταστική διάθεση έφτιαξαν 30 καρτούλες που τις ταχυδρομήσαμε για να φτάσουν εγκαίρως στις πέντε χώρες του προγράμματος. Περιμένουμε με αγωνία και τις δικές τους.

.  

   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (Erasmus+)

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην πολιτιστική γιορτή του σχολείου μας, στις 7 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10-11:15 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο G.O.A.L. (Go On And Lead your team through Europe), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, και προς τιμήν των φιλοξενούμενων εταίρων μας από την Κροατία, Πολωνία, Ιρλανδία, Ισπανία και Φινλανδία. Στόχος μας είναι να  αναδείξουμε όσο καλύτερα μπορούμε την  πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και τις ομορφιές της χώρας μας.

Θα βοηθούσε πολύ αν  οι γονείς καθίσουν στο 2ο διάζωμα ή στον εξώστη.

Με τιμή
Οι σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30 στην επιμορφωτική συνάντηση που διοργανώνουμε στο χώρο του σχολείου μας με θέμα τη διατροφή και συγκεκριμένα το υγιεινό πρωινό στο σχολείο. Εισηγήτρια είναι η διατροφολόγος κ. Γιαννούλη Μαρία. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «G.O.A.L.»


             

Το Σχολείο μας (Erasmus+ 2021)

ERASMUS + (ερωτηματολόγιο για την διατροφή στ΄αγγλικά)

ERASMUS + Αφή της Ολυμπιακής φλόγας 2016

ERASMUS + ( Famous sports in Greece)

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Κερδίσαμε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό ”καν’ το ν’ ακουστεί” 2021′