Αρχική » Δράσεις

Αρχείο κατηγορίας Δράσεις

Ιστορικό

Συμμετοχή του σχολείου μας στη δράση του ΕΚΦΕ Ευόσμου " παίζουμε με τις φυσικές επιστήμες και βιντεοσκοπούμε"

                                                                           

Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση “παίζουμε με τις φυσικές επιστήμες και βιντεοσκοπούμε”!

Τη δράση συνδιοργάνωσαν το Ε.Κ.Φ.Ε Ευόσμου -Κέντρου-Τούμπας και οι Σύμβουλοι  Εκπαίδευσης του κλάδου ΠΕ04 της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές μας κλήθηκαν να παρουσιάσουν πειράματα (είτε ατομικά ή σε ομάδες 2-3 ατόμων) και να τα βιντεοσκοπήσουν.Συμμετείχαν αρκετοί μαθητές από την Ε και την ΣΤ τάξη. Στείλαμε τα βίντεο από τα πειράματα στον υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε Ευόσμου κο Πιερράτο Θεόδωρο και παρουσιάστηκαν στο 3ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο:”Διερευνώντας τον φυσικό κόσμο,κάνουμε πειράματα ”  το Σάββατο 1 Απριλίου 2023. Μετά το Πάσχα μας έστειλαν και τους επαίνους συμμετοχής των παιδιών μας.

Πολλά συγχαρητήρια από τους διοργανωτές, τον διευθυντή και τους δασκάλους στους μαθητές μας για τη συμμετοχή και την άψογη εκτέλεση και επιστημονική εξήγηση των πειραμάτων τους!!!!

Δείτε τα πειράματα του σχολείου μας και των άλλων δημοτικών, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

                                                3ο Μαθητικό συνέδριο-Κάνουμε πειράματα

 

 

 

Συνδιοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων σκακιού (2023).

Το σχολείο μας σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και τον Σκακιστικό Σύλλογο Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, συνδιοργάνωσε:
α) το 21ο ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής και β) το 21ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σχεδόν όλες οι οικογένειες του σχολείου μας παρευρέθηκαν σε αυτή τη ανεπανάληπτη γιορτή του σχολικού αθλητισμού, που πρόβαλε το σχολείο μας, τον Δήμο μας και το σκάκι σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και παράλληλες δράσεις (ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, εκπαίδευση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από εκπαιδευτές του KIDS SAVE LIVES κλπ).

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου μας βρίσκεται εδώ.

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Σήμερα παραλάβαμε από την υπεύθυνη του προγράμματος Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) το πιστοποιητικό υιοθεσίας για το 2022-23. Όπως κάθε χρόνο το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα. Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, διατέθηκαν στους μαθητές του σχολείου 100 αστέρια της ευχής. Τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμά μας και βοήθησαν ένα παιδί να εκπληρώσει το όνειρό του!

.

   

 

Μαθήματα....πυροσβεστικής στο σχολείο μας!!!

Σήμερα υποδεχθήκαμε, με μεγάλη χαρά, στους χώρους του σχολείου μας τους πυροσβέστες, σπουδαίους ανθρώπους που με ηρωισμό και αυταπάρνηση επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παρουσιάστηκαν στους μικρούς μαθητές μας με τα…όλα τους:  το όχημά τους, τις στολές τους, τον εξοπλισμό τους. Με μια εξαιρετική παρουσίαση οι μαθητές του σχολείου έμαθαν για τις φωτιές και πως μπορούν να προστατευθούν, τα μέτρα για τον απεγκλωβισμό, για την πρόληψη των πυρκαγιών για την αντισεισμική προστασία και άλλα πολλά. Εκείνο όμως που πραγματικά τους μάγεψε ήταν η επαφή τους στην αυλή με το όχημα και τον εξοπλισμό του και ακόμα περισσότερο η εικονική ρίψη νερού από τις μάνικες του πυροσβεστικού.

Ευχαριστούμε πολύ την Π.Υ. για την τόσο εποικοδομητική συνεργασία μας.

 

iSAVElives FREE WEBINAR

Στο πλαίσιο της τοποθέτησης Απινιδωτή στο κτίριο του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου από τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, η σχολική Κοινότητα του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Σύλλογο Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και και τον ανθρωπιστικό σύλλογο “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να παρακολουθήσουν δωρεάν σχετικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 4 ωρών, θα γίνει θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19/12/22 μέσω webex, απογευματινές ώρες (18:00 – 21:30μμ)..
Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλώ να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα.
Πατεράκης Αριστείδης
Διευθυντής στο 20ο Δημ. Σχολ. Ευόσμου

Συνδιοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων σκακιού (2022).

Το σχολείο μας σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και τον Σκακιστικό Σύλλογο
Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, συνδιοργάνωσε:
α) το 20ο ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής και β) το 20ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σχεδόν όλες οι οικογένειες του σχολείου μας, ανεξαρτήτως αν έπαιζαν τα παιδιά τους ή όχι, παρευρέθηκαν σε αυτή τη ανεπανάληπτη γιορτή του σχολικού αθλητισμού, που πρόβαλε το σχολείο μας, τον Δήμο μας και το σκάκι σε όλη τη Θεσσαλονίκη (οι φωτογραφίες της δράσης).
Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου μας βρίσκεται εδώ.

Το Σχολείο μας (Erasmus+ 2021)

ERASMUS + (ερωτηματολόγιο για την διατροφή στ΄αγγλικά)

ERASMUS + Αφή της Ολυμπιακής φλόγας 2016

ERASMUS + ( Famous sports in Greece)

Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Κερδίσαμε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό ”καν’ το ν’ ακουστεί” 2021′