Αρχική » Εκπ/κά Προγράμματα

Αρχείο κατηγορίας Εκπ/κά Προγράμματα

Ιστορικό

Συμμετοχή του σχολείου μας σε πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων που υλοποιεί ο Δήμος μας

Μετά από την παρουσία δύο εκπ/κών του σχολείου μας ( κα Ακμπαμπά και κα  Ματενόγλου) στις 22 Νοεμβρίου σε επιμορφωτική ημερίδα στο Κ.Π.Ε. Κορδελιού Βερτίσκου για το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης τηγανέλαιων που υλοποιεί ο Δήμος μας και μετά από επικοινωνία του δ/ντή μας κου Πατεράκη με την υπεύθυνη για το πρόγραμμα κα καζαντζίδου, η  Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικού Οφέλους ‘’IONIAN RECYCLE ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.’ έφερε στο σχολείο ειδικό κάδο για να συλλέγουμε τα μεταχειρισμένα έλαια.Ταυτόχρονα μοιράσαμε στους γονείς ειδική επιστολή, που μας έστειλε ο Δήμος, για να ενημερωθούν σχετικά (εδώ η επιστολή σε pdf)

Στις 20 Δεκεμβρίου εκπρόσωπος απο την IONIAN RECYCLE ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. επισκέφτηκε το σχολείο και ανά δύο τάξεις ενημέρωσε τους μαθητές μας για τους στόχους και τα οφέλη του προγράμματος.

  

Μετά από την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων,με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος,ελπίζουμε και στην ανταπόκρισή τους στη συλλογή των τηγανέλαιων.

Συμμετοχή του σχολείου μας σε δράση της actionaid για την εκπαίδευση 2017

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε και φέτος στη δράση της actionaid: Παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση (1-31 Mαρτίου), που για φέτος είχε για θέμα της:

Η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων

Το σχολείο μας, με τους χαρταετούς του, στέλνει μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης σε όλα τα  προσφυγόπουλα,στηρίζοντας έναν κόσμο που δε χάνει τις ελπίδες του.Οι χαρταετοί του κόσμου ν’ ανοίξουν καινούργιους δρόμους απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

οι χαρταετοί που έφτιαξαν οι ΣΤ΄ και Γ΄ τάξεις

   

   

    

Αναρτήθηκαν και στον σύνδεσμο της actionaid:

https://actionaideducation.tumblr.com/

“Ένα προσφυγόπουλο στο σχολείο μας” Θεατρικό μονόπρακτο από την Γ΄ τάξη

Ο κος Ευθύμης έφτιαξε το υπέροχο βίντεο με το τραγούδι “θα είμαι πάντα εδώ”

6 Μαρτίου 2016 Πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η ΣΤ τάξη του σχολείου μας, με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στις 6 του Μάρτη, δημιούργησε αφίσα στην οποία δείχνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε :

  • Όταν βλέπουμε να εκφοβίζουν κάποιο συμμαθητή μας
  • Όταν δεχόμαστε οι ίδιοι εκφοβισμό
  • για να βοηθήσουμε το παιδί που εκφοβίζεται αλλά και αυτό που εκφοβίζει
  • Για να κάνουμε τελικά το χώρο του σχολείου μας ένα χώρο που όλοι θα περνάμε καλά

Αρχικά παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο, σχολιάσαμε τα περιστατικά, βγάλαμε συμπεράσματα, τα ταξινομήσαμε και στη συνέχεια φτιάξαμε την αφίσα με πολύ μεράκι.

Η δράση μας ήταν αφορμή να ευαισθητοποιηθούμε και να «θωρακιστούμε» απέναντι στη βία ,ενόψη και της μετάβασής μας στο Γυμνάσιο. Κρεμάσαμε την αφίσα μας για να τη βλέπουν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, να προβληματιστούν και έτσι όλοι μαζί να πούμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό

20160309_124638 20160309_124708 20160309_131914 20160310_121038 20160310_121116 20160310_121050 20160310_121320 20160310_121433

 

 

.

"Μίλα για την ιστορία μου"

Ε τάξη

Στο πλαίσιο της δημιουργίας του βιβλίου των δικαιωμάτων, με το οποίο συμμετείχαμε στον διαγωνισμό της Unicef και της επαφής μας με τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωρίσαμε και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στο άσυλο. Μέσα από την παρέμβαση “Μίλα για την ιστορία μου” (που πραγματοποίησε στην τάξη μας η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Στέλα Χριστακίδου), γνωρίσαμε τις ιστορίες των προσφύγων και τις δυσκολίες του ταξιδιού τους προς την Ελλάδα, έτσι όπως τις αφηγήθηκαν στους “Γιατρούς χωρίς σύνορα”. Με την παρακάτω αφίσα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους στην ασφάλεια και στη ζωή. Γιατί λοιπόν να μην ζουν όλοι με ασφάλεια;

Για να δείτε την αφίσα μας, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://edu.glogster.com//glog/47048965

Μάρτιος 2015

Συνειδητοποίηση και αποδόμηση στερεοτύπων στην τάξη μας 

Στο πρόγραμμα αγωγής υγείας «Τόσο διαφορετικοί-τόσο ίδιοι» κάναμε στο δίωρο της ευέλικτης ζώνης μια εκπαιδευτική δραστηριότητα. Παίζοντας  taboo,ανακαλύψαμε πώς σκεφτόμαστε για τον «άλλο», τις στερεοτυπικές αντιλήψεις δηλ. που έχουμε προς διάφορες ομάδες.

Η δραστηριότητα  εκπονήθηκε (μετά από τη σύμφωνη γνώμη και του κυρίου Άρη, του διευθυντή μας) από τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος  Χριστακίδου Στέλα, (στα πλαίσια μιας μικροδιδασκαλίας που αφορούσε την αποδόμηση στερεοτύπων στη σχολική τάξη), η οποία και μας ευχαριστεί για την ανταπόκρισή μας.

  •  Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν μια μικρή ταινία με τίτλο Think for yourself.

  • Αφού είδαν την ταινία ακολούθησε συζήτηση. Οι μαθητές σχολίασαν με ακρίβεια τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που εντόπισαν μέσα στην ταινία.
  • Στη συνέχεια oι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.Σε κάθε ομάδα ανέλαβαν να  περιγράψουν στην αντίπαλη ομάδα τις λέξεις που είχαν στις κάρτες τους, σκεπτόμενοι απόψεις που είχαν οι γύρω τους και οι ίδιοι για τα άτομα που έπρεπε να περιγράψουν, έτσι ώστε να τις βρουν οι συμμαθητές του
  • Αφού τελείωσε το παιχνίδι, κατέγραψαν σε χαρτόνι τις στερεοτυπικές εικόνες για τις διάφορες ομάδες, όπως προέκυψαν μέσα από το παιχνίδι.
  • Η συζήτηση που ακολούθησε προκάλεσε προβληματισμό:
  • Γιατί περιγράψατε έτσι τις λέξεις αυτές;
  • Εκφράσατε δικές σας απόψεις ή αυτά που είπατε τα έχετε ακούσει από κάποιον άλλο;
  • Τα χρησιμοποιήσατε απλά και μόνο για να μαντέψουν τις λέξεις οι υπόλοιποι;
  • Τι πιστεύετε εσείς;
  • Είναι δυνατόν να βλέπουμε τους άλλους με τον ίδιο τρόπο;
  • Είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους;
  • Που μπορεί να οδηγήσει αυτό;
  • Εσείς πως θα νιώθατε αν οι άλλοι σας βάζανε ταμπέλες; (ενσυναίσθηση για τους αποδέκτες στερεοτύπων)
  •   Στο τέλος, ανατέθηκε στη μια ομάδα των μαθητών να βρει και να φέρει στην τάξη κείμενα από εφημερίδες και περιοδικά που περιγράφουν στερεοτυπικά διάφορες ομάδες και στην άλλη ομάδα  κείμενα που αποδομούν στερεοτυπικές αντιλήψεις.

Εικόνα12 Εικόνα16  Εικόνα17 

 Εικόνα13  Εικόνα15  Εικόνα14

 A (1)  N

 

 

Το Σχολείο μας (Erasmus+ 2021)

ERASMUS + (ερωτηματολόγιο για την διατροφή στ΄αγγλικά)

ERASMUS + Αφή της Ολυμπιακής φλόγας 2016

ERASMUS + ( Famous sports in Greece)

Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Κερδίσαμε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό ”καν’ το ν’ ακουστεί” 2021′