Αρχική » Χωρίς κατηγορία

Αρχείο κατηγορίας Χωρίς κατηγορία

Ιστορικό

Δράσεις στο Σχολείο μας για τον μήνα Φεβρουάριο 2024

Παρακάτω παραθέτουμε συνοπτικά Δράσεις οι οποίες διοργανώθηκαν στο σχολείο μας μέσα στον Φεβρουάριο του 2024:

  • Την Πέμπτη 05-02-2024 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης της περιοχής κ. Κ. Δαραή με θέμα την « Αξιολόγηση των Μαθητών-τριων».
  • Την Τρίτη 06-02-2024 οι Α’ και Β΄τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν σε π δράσεις στο πλαίσιο προγράμματος μετάβασης που υλοποιείται σε συνεργασία με το 1ο και 5ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου.
  • Την Παρασκευή 9-02-2024 συνεχίστηκαν οι δράσεις ψυχοκινητικής ανάπτυξης μαθητών και μαθητριών με παρέμβαση στην αυλή και δραστηριότητες κατα την ώρα των διαλειμμάτων. Τις συγκεκριμένες δράσεις οργάνωσε η εκπαιδευτικός Αγγλικών του σχολείου μας κ. Καλαμπαλίοκη με μαθητές και μαθήτριες  μικρότερων τάξεων.
  • Την Δευτέρα 12-02-2024 με μέριμνα της διεύθυνσης του σχολείου η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας προχώρησε σε έργα ανακαίνισης της κουζίνας του σχολείου. Το σχολείο μας διαθέτει πλέον και καινούργιο φίλτρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Την Παρασκευή 14-02-2024 το σχολείο μας επισκέφθηκαν οδοντίατροι από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, στο πλαίσιο Προγράμματος Οδοντιατρικών Ελέγχων για μικρούς μαθητές. Με την άδεια των γονέων τους ελέγχθηκαν σχεδόν όλοι οι μαθητές  και μαθήτριες της Α και Β τάξης οι οποίοι και ενημερώθηκαν σχετικά με θέματα στοματικής υγιεινής.
  • Στις 15-02-24 πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού με σενάριο μετασεισμών κατά την εκκένωση. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Εγγραφές Α΄ τάξης σχολικού έτους 2024-25

Όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2018 μέχρι και 31-12-2018 υποχρεούνται να φοιτήσουν κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024 στην Α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου .

Η περίοδος των εγγραφών είναι από 1-3-2024 μέχρι και 20-3-2024 και είναι κοινές για τα σχολεία του συγκροτήματος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.https://blogs.sch.gr/20dimevos/2022/02/21/eggrafes-a-taxi-scholikoy-etoys-2020-21/

ΤΟ KIDS SAVE LIVES ΣΤΟ 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΠΑ -Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο σχολείο μας και συγκεκριμένα στα τμήματα της Ε’ και Στ’ τάξεων  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και Α’ βοηθειών από  την εθελόντρια- εκπαιδεύτρια του  Kids Save Lives και μητέρα  μαθητριών του σχολείου μας κ. Ζωή Χατζηβρέττα. Στο σεμινάριο τα παιδιά μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας και πιστοποιημένων εκπαιδευτικών του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να  εξασκηθούν στις τεχνικές αναζωογόνησης πάνω σε πλάσματα( κούκλες) και να πραγματοποιήσουν όλα τα βήματα σε περιπτώσεις όπου χρειάζονται πρώτες βοήθειες.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Με πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, στα οποία συμμετείχε το σχολείο μας τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίσαμε τα έργα ανανέωσης στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου. Καινούργια λοιπόν θρανία, σε χαρούμενα χρώματα  τοποθετήθηκαν στις Β’ και Γ’ τάξεις του σχολείου μας. Στόχος να προωθήσουμε  ομαδό-συνεργατικές  παιδαγωγικές πρακτικές αλλά και  να βελτιώσουμε τις συνθήκες ασφάλειας των παιδιών μας, Με χρήματα από τους ίδιους πόρους και οι καινούργιοι αποθηκευτικοί χώροι( ντουλάπες) που τοποθετήθηκαν στην Α’ τάξη  και  στην Στ’. Στις ντουλάπες πολύτιμη και η σύμπραξη των ξυλουργών του Δήμου μας που ανέλαβαν την κατασκευή με υλικά που εξασφάλισε το σχολείο.  Η αρχική τοποθέτηση έγινε μέσα στις γιορτές και συνεχίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Αφού παρατηρήσαμε κάποιες δυσλειτουργίες προχωρήσαμε και σε νέα παραγγελία  δύο ακόμα θρανίων για τα οποία δεχτήκαμε και ευγενική συνεισφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Παράλληλα, ξεκίνησε και η τοποθέτηση καινούργιων κουρτινών που θα αλλαχθούν σε όλες τις τάξεις. Πρόκειται για ένα αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου στο  οποίο ανταποκρίθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που ανέλαβε  ολοπρόθυμα την δαπάνη. Τις κουρτίνες έφτιαξε με προσωπική εργασία η κ. Ελένη Κοτζαμπογιούκη-Μπαλάκου μητέρα μαθήτριας μας. Να σημειώσουμε εδώ και την  πολύτιμη βοήθεια του κ. Κακαράσκα Ιωάννη, πατέρα μαθητή μας, ο οποίος με προσωπική εργασία φρόντισε το βάψιμο της Α’ τάξης όπου υπήρχαν συγκεκριμένες ανάγκες.

Τους ευχαριστούμε όλους και συνεχίζουμε!!!

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ- ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

 

Εφέτος στο σχολείο μας τα Εργαστήρια του Αη-Βασίλη πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά εισάγοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες μας στο κλίμα των γιορτών του 12ήμερου με έναν μοναδικό τρόπο! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με καλλιτεχνικές κατασκευές και να εκφραστούν δημιουργικά μέσα στα έξι εργαστήρια που λειτούργησαν κατά την διάρκεια της ημέρας στις 22 Δεκεμβρίου 2024:

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Τα εργαστήρια λειτούργησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και στοχεύοντας  πάντα στην ψυχαγωγία αλλά και την ανάπτυξη ιδιαιτέρων δεξιοτήτων των παιδιών μας! Προς το τέλος της ημέρας υπήρξε και πλούσιο κέρασμα για το οποίο φρόντισε, για άλλη μια φορά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Τους ευχαριστούμε!

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έφυγαν από το σχολείο ενθουσιασμένοι για να ξεκινήσουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους!

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Το σχολείο μας επιδιώκει με κάθε ευκαιρία και μέσα από ποικίλες δράσεις να παραμένει ένα σχολείο ανοιχτό στην τοπική κοινωνία. Έτσι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δύο σχετικές δράσεις:

  1. Επίσκεψη  ομάδας παιδιών του 3ου Ειδικού Δ.Σ. Ευόσμου που μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους μας έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν ευχές με ομάδα μαθητών μας από τα μεγαλύτερα κυρίως παιδιά.
  2.  Την ίδια ημέρα οι μαθητές και μαθήτριές  μας της Δ’ και Ε’ τάξης επισκέφθηκαν την Εστία Παπαγεωργίου- Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως όπου τους υποδέχτηκε ο Δ/ντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Περιστερίδης.Τα παιδιά μας έψαλαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους και τους έδωσαν όμορφες κάρτες που είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι. Εμείς χαρίσαμε χαμόγελα στους ηλικιωμένους μας αλλά κερδίσαμε πολλά περισσότερα!!!

Το Σχολείο μας (Erasmus+ 2021)

ERASMUS + (ερωτηματολόγιο για την διατροφή στ΄αγγλικά)

ERASMUS + Αφή της Ολυμπιακής φλόγας 2016

ERASMUS + ( Famous sports in Greece)

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Κερδίσαμε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό ”καν’ το ν’ ακουστεί” 2021′